вівторок, 24 листопада 2020 19:00

Майстри нової реальності: хто переміг на Jäger Music Awards
5

21 листопада відбулася церемонія нагородження першої премії незалежної музики Jäger Music Awards 2020. У цей вечір стали відомі імена майстрів нової реальності в українському музичному просторі.

Цього року, враховуючи події у світі, церемонія нагородження вперше пройшла в експериментальному діджитал форматі. Організатори також представили нову логіку номінацій та адаптували їх до нових реалій.

Учасники змагалися у 4 основних номінаціях: "Трек року", "Відео року", "Внесок в індустрію" та "Артист року". З'явилися також і спеціальні номінації — "Ком'юніті року", "Колаба року", "Подія нової реальності" та "Соціальна ініціатива в музичній індустрії".

Хто переміг на Jäger Music Awards 2020
Фото: jagermusicawards.com.ua
Хто переміг на Jäger Music Awards 2020
Хто переміг на Jäger Music Awards 2020
Хто переміг на Jäger Music Awards 2020
Хто переміг на Jäger Music Awards 2020

Онлайн-стрім церемонії нагородження дивилися глядачі чотирьох міст: Києва, Харкова, Дніпра та Львова. У центрі уваги — виступи хедлайнерів вечору: Recondite (live), ONUKA, Zbaraski, DZ'OB, Junket, A1ex та Pavel Plastikk.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Півтора мільйона гривень виграли переможці Cinema Challenge Hackathon

"Це перший виступ за довгий час у "новому" музичному світі. І насправді, було досить хвилююче. Мені здається, коли виступ відбувається наживо, тебе зустрічає аудиторія оплесками і ти відчуваєш всю її енергію, то відразу розслабляєшся і просто кайфуєш від процесу. А коли ти перед камерами, то ніби без одягу, під лупою, і все настільки прискіпливо — увага до кожної ноти, семплу, фальшивого моменту. Немає відчуття взаємодії з людьми, виходить свого роду пластилінова реальність. На жаль, вона така є нині для музикантів чи організаторів виступів — ми маємо приймати умови такими, якими вони є. Головне те, що щось відбувається, премії проводять, люди їх дивляться", — коментує Ната Жижченко, лідерка гурту ONUKA.

Jager Music Awards — премія незалежної музики, що присуджується щорічно з 2014 року. На переможців у кожній номінації визначає журі, що складається з експертів музичної індустрії: в основному з відомих музикантів і журналістів.

Зараз ви читаєте новину «Майстри нової реальності: хто переміг на Jäger Music Awards». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі