середа, 11 листопада 2009 10:56

Майор міліції з Новоросійська звинуватив керівництво в корупції (ВІДЕО)

Майор міліції з Новоросійська звинуватив  керівництво в корупції (ВІДЕО)
День міліції, який в Росії відзначали вчора, пройшов на тлі скандалу, що вибухнув після відеозвернення до Путіна майора МВС з Новоросійська: він заявив про корупцію в своєму управлінні і "скотські" умови служби. Корупція та міліцейський "беспрєдєл" стали однією з найболючіших тем для Росії, пишуть ЗМІ.

Олексій Димовський вирішив розповісти прем"єру Путіну про те, як живе простий офіцер російської міліції: на 14 тисяч рублів на місяць, працюючи іноді по 30 днів, з нічними змінами. Начальство поводиться з підлеглими як з "худобою", змушуючи фабрикувати справи для покращення статистики розкриття злочинів, розповів міліціонер. Його не можна назвати майстром красномовства - він нервово дивиться в камеру і насилу підбирає вирази, звертає увагу оглядач Frankfurter Rundschau Крістіан Еш.

"При цьому більшість росіян розглядають звинувачення Димовського не як регіональну проблему - корупція і міліцейський бєспрєдєл стали однією з найболючіших тем для Росії", - продовжує Крістіан Еш. Для перевірки звинувачень міліціонера в Новоросійськ спрямована комісії МВС.

Хай вже краще веде свій блог, ніж влаштовує бійню в супермаркеті, коментує на сторінках "Комсомольської правди" крок Димовського психолог. Колеги міліціонера засудили його вчинок, але, на думку Димовського, зробили це під тиском: для доказу він готовий пред"явити 150 годин записів розмов.

Російський міліціонер був звільнений після того, як розповів про корупцію серед старших колег у сміливому відеоролику, розміщеному на YouTube, пише The Guardian.

Втомившись від мізерної зарплати, постійних переробок і вимог розслідувати неіснуючі злочини, майор Олексій Димовський вирішив взяти справу у свої руки. У двох відеороликах, записаних в домашніх умовах, Димовський звертається безпосередньо до Володимира Путіна, закликаючи його поліпшити становище російської міліції. "Володимир Володимирович! Давайте проведемо незалежне розслідування по всій нашій Росії ... Я не боюся смерті", - говорить він.

Одкровення Димовського перетворили його на знаменитість: понад 400 тисяч чоловік подивилися відео на Youtube і на сайті Димовського. Але цей крок коштував йому роботи: у неділю представники міністерства внутрішніх справ заявили про звільнення майора, повідомляє Люк Гардінг.

Російський міліціонер викликав політичну бурю, виклавши відео в інтернеті і порушивши кодекс мовчання з приводу корупції в міліції, пише The Times. Він звинуватив корумповане керівництво міліції в тому, що воно наказує співробітникам саджати у в"язницю невинних людей, і заявив, що на офіційну зарплату, без хабарів, прожити неможливо. Кореспондент пояснює, що вказана Димівським місячна зарплата еквівалентна 290 фунтам.

Його звинувачення не здивують росіян, які й без того вважають міліціонерів корумпованими, жорстокими і некомпетентними, пише автор статті Тоні Хелпін, проте випадки настільки відкритого виступу співробітників міліції проти свого керівництва вкрай рідкісні.

За матеріалом: Inopressa

Зараз ви читаєте новину «Майор міліції з Новоросійська звинуватив керівництво в корупції (ВІДЕО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі