субота, 16 листопада 2013 02:16

Мадонна закликала звільнити активістів Грінпіс

Мадонна закликала звільнити активістів Грінпіс
Знаменита американська співачка Мадонна, французька актриса Марійон Котійяр і інші знаменитості виступили на захист заарештованих у Росії активістів Greenpeace.

Міжнародна організація Greenpeaceопубликовала їх обігу у своєму блозі в мережі Twitter.

У своєму акаунті в Instagram Мадонна розмістила зображення з плакатом #FreetheArctic30. "Ці 30 осіб перебувають у російській в'язниці за організацію мирного протесту в Арктиці! Нехай ваш голос буде почутий. Давайте повернемо цих людей додому!", - пише співачка.

Крім Мадонни в мікроблозі Greenpeaceопубликованы фотографії Марійон Котицяр, зірки фільмів Таксі та Життя в рожевому кольорі, що позує з плакатом Я захисниця клімату. Як повідомляє агентство, актриса заявила, що арешт активістів "абсурдний і божевільний".

Як повідомлялося раніше, з проханням звільнити активістів Greenpeace до Путіна звертався Пол Маккартні.
Нагадаємо, 18 вересня активісти Greenpeace спробували піднятися на нафтову платформу Прирозломна у Печорському морі, яка належить Газпрому. Екологи планували вивісити на платформі банер, осудливий нафтовидобуток в Арктиці.

Акція була придушена російськими прикордонниками. Капітан судна Arctic Sunrise з активістами на борту відмовився керувати судном після його затримання. На наступний день спецназ прикордонних військ ФСБ захопив Arctic Sunrise, криголам відбуксирували в Мурманськ, а весь екіпаж був заарештований на два місяці.

На борту криголама Greenpeace Arctic Sunrise знаходилися 30 чоловік з 18 країн.

Слідче управління СКР пред'явило звинувачення у піратстві всім 30-ти фігурантам кримінальної справи за фактом нападу на нафтову платформу Прирозломна 3 жовтня. Їм загрожувало від 10 до 15 років позбавлення волі. 23 жовтня заявив, що звинувачення будуть перекваліфіковані на відносно більш м'яку статтю хуліганство. Однак звинувачення в піратстві досі не зняті. Таким чином, активісти звинувачують одночасно у двох кримінальних злочинах, які можуть спричинити покарання до 15 і 7 років ув'язнення відповідно.
Зараз ви читаєте новину «Мадонна закликала звільнити активістів Грінпіс». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі