пʼятниця, 15 лютого 2013 20:16

Люди найчастіше відмовляються від бійцівських собак - директор притулку

Люди найчастіше відмовляються від бійцівських собак - директор притулку
Влітку 2012 року до притулку підкинули 31 собаку за один день. Фото: tsn.ua

Останнім часом люди відмовляються від собак бійцівської породи - це пітбулі, стаффордширські бультер'єри, азіати. Також часто підкидають німецьких та кавказьких вівчарок. Саме ці породи собак найчастіше потрапляють до притулку "Сиріус". Господарі від них відмовляються і підкидають.

Про це Gazeta.ua розповіла директор притулку "Сиріус" Олександра Мезінова.

Найбільший в Україні притулок для тварин розташований у селі Толокунь Київської області. До травня має переїхати на нове місце у селі Федорівка Вишгородського району на Київщині.

"У нас багато стаффордширских тер'єрів. Люди постійно від них відмовляються і викидають. Не справляються з їх вихованням, або не займаються з ними. Думають, що щеня завжди буде маленьким і чудесним. Собака нічого не розуміє, якщо росте, наче трава. Потім пес кидається на людей і тварин. Може їсти з полу, що попало. Псами треба займатися. А деякі люди беруть тварин, як іграшку чи статуетку, а потім отримують собі монстра", - розповіла Мезінова.

Влітку 2012 року до притулку підкинули 31 собаку за один день.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Київщині 1 500 собак можуть залишитись на вулиці

"Максимально у притулок підкидали 31 собаку. Це було влітку минулого року, коли на Троєщині масово труїли собак. Тварин у Києві труять постійно. Як кажуть догхантери, вони хочуть звільнити місто від тварин. Є інформація, що у цьому задіяні навіть комунальні служби", - заявила жінка.

За її словами, іноді покинуті господарями собаки самі приходять до притулку.

"Тусуються тут біля притулку, хоча гавкіт їх навпаки має відлякувати. У нас потрапляють збиті на дорозі собаки, підкинуті. Люди знають, що нам можна подзвонити і ми завжди допоможемо. На заборі висять мішки зі щенятами, часто розчавлені, або задихнулись. Не знаю, звідки їх звозять", - підкреслила Мезінова.

У притулку волонтери та працівники вигодовують підкинутих дводенних щенят. Кошенята у такому віці не виживають.

"Люди викидають щенят своїх собак, залишають у коробці біля смітника. Я б таким людям відривала руки та ноги. Ми вигодовуємо дводенних щенят. Їх дуже важко вигодувати і мало з них виживає. Кошенята взагалі не виживають. Купуємо їм спеціальне собаче молоко і сосиски. Через кожні дві години годуємо, робимо масаж животику", - розповіла директор притулку.

Зараз ви читаєте новину «Люди найчастіше відмовляються від бійцівських собак - директор притулку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі