четвер, 20 жовтня 2011 17:37

Львівський аеропорт хочуть назвати іменем Бандери

Львівський аеропорт хочуть назвати іменем Бандери

Назвати новий львівський аеропорт іменем провідника Організації українських націоналістів Степана Бандери запропонували сьогодні на сесії міської ради представники всеукраїнського об'єднання "Свобода". Відповідне звернення до прем'єр-міністра Миколи Азарова зачитав депутат Василь Горон.

- Практика присвоєння імен національних героїв важливим інфраструктурним об'єктам є загальновідомою та поширеною в світі – аеропорт де Голля в Парижі, аеропорт Ататюрка в Стамбулі, аеропорт Джона Кеннеді у Нью-Йорку тощо, - йдеться у зверненні.

Василь Горон зазначив, що Степан Бандера для мільйонів українців став уособленням цілої армії, а його слава впливала на українську націю із велетенською незламною силою.

- Проте сучасні парламентарі та урядовці впродовж двадцяти років від дня проголошення незалежності,так і не сформували ідеології державного забезпечення та не навчились розуміти поняття "національна ідея" та "національна пам'ять", - продовжував далі депутат. - Тому ми вимагаємо присвоїти новозведеному міському летовищу у Львові ім'я Провідника української нації – Степана Бандери, адже це відповідатиме патріотичному духу територіальної громади міста Львова.

Міський голова Львова Андрій Садовий у свою чергу зазначив, що пропонував назвати аеропорт на честь короля Данила Галицького, проте, зважаючи на те, що летовище будує держава, то остання й повинна давати назву для споруди.

Зараз ви читаєте новину «Львівський аеропорт хочуть назвати іменем Бандери». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

14

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі