четвер, 13 березня 2014 15:56

Львів'яни за три години з'їли 150 порцій татарських страв

Львів'яни за три години з'їли 150 порцій татарських страв
Фото: http://zaxid.net

У трьох містах — Львові, Одесі та Києві — сьогодні готували страви татарської кухні у знак солідарності з сім'ями кримських татар. Ініціатива поширилася зі Львова, де мешканці в соцмережах закликали місцевих біженців приготувати свої страви. До акції зголосився ресторан "Монс Піус". У його дворику просто в казанах на вогні татарська сім'я приготувала три страви — борщ з бараниною, плов та шурпу. Шурпа — це густий м'ясний суп.

"Ми спочатку вирішили приготувати обід, - розповідає власник ресторану Вардкес Арзуманян. - Виставили символічну ціну за порцію будь-якої страви — 10 гривень. Лише так, щоб не вишикувалася черга безпритульних. Проте охочих скуштувати і підтримати акцію виявилося стільки, що ми до 15 години зварили вже тричі. Розлили 150 порцій. Навіть не встигаємо. І до кінця дня ще будемо готувати. Хоч запас продуктів уже закінчується. Також у дворі стоять скриньки для пожертв. Кому сподобалось - може докинути. Усі кошти ми відправимо в Крим татарам".

Молода сім'я татар, де чоловік, жінка та троє дітей, повертаються на батьківщину у понеділок. Акція у Львові — одноденна. У Києві та Одесі продовжиться. У столиці готувати страву обіцяла співачка Джамала. В Одесі до акції долучився заклад "Дача", у Києві - "Барсук".

Зараз ви читаєте новину «Львів'яни за три години з'їли 150 порцій татарських страв». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі