четвер, 06 грудня 2007 13:15

Лукашенко поїхав з візитом до Венесуели

Президент Білорусі Олександр Лукашенко в середу виїхав з офіційним візитом до Венесуели. Планується, що в Каракасі буде підписано більше 20 спільних документів. Під час візиту глава держави візьме участь у церемонії відкриття Національної виставки у Венесуелі, повідомили в прес-службі глави держави.

За словами Олександра Лукашенка, "важливість Венесуельського вектора зовнішньої політики полягає в першу чергу в тому, що він дозволяє Білорусі укріпити свої позиції в латиноамериканському регіоні". Як заявляв Лукашенко раніше, погляди Білорусі та Венесуели на світоустрій і міжнародні проблеми "абсолютно ідентичні".

У 2006 році президенти двох країн ухвалили рішення про створення стратегічного альянсу. Сторони приступили до створення спільних підприємств із сейсморозвідки і здобичі нафти. Як очікується, в 2008 році обсяги здобичі "чорного золота" спільних підприємств може скласти близько 1 млн тонн.

Розпочато реалізацію проектів постачання до Венесуели білоруської автомобільної, сільськогосподарської, дорожньо-будівельної, побутової техніки, організації на венесуельській території складальних виробництв МАЗ, МТЗ, БЕЛАЗ, проектування і будівництва житлових районів і селищ.

Розгортається співпраця у сфері науки й освіти, культури, військово-технічній галузі. Білоруський експорт до Венесуели за підсумками 2007 року, як очікується, сягне 100 млн доларів, повідомляє ИТАР-ТАСС.

 

Зараз ви читаєте новину «Лукашенко поїхав з візитом до Венесуели». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі