середа, 23 березня 2022 12:43

Спецтема: Війна Росії проти України

Лукашенко відвів частину своїх військ від кордону України - Генштаб ЗСУ

Лукашенко відвів частину своїх військ від кордону України - Генштаб ЗСУ
Лукашенко продовжує утримувати значне угруповання своїх військ поблизу кордону України. Водночас частину вже відвів. Фото: facebook.com/denisovaombudsman

Частина підрозділів збройних сил Білорусі повернулася до пунктів постійної дислокації. На Волинському напрямку активних дій противника не виявили.

Про це повідомив Генеральний штаб Збройних сил України 23 березня.

"Частково підтверджується повернення окремих підрозділів Республіки Білорусь до пунктів постійної дислокації. При цьому, режим Лукашенка (диктатора Білорусі Олександра Лукашенка. - Gazeta.ua) продовжує утримувати значне угруповання військ поблизу державного кордону України", - йдеться у повідомленні.

Ситуація на фронті станом на 12:00 за даними Генштабу ЗСУ:

Поліський напрямок

Окупанти намагалися закріпитися на досягнутих рубежах. Перегруповуються після отриманих втрат. Загарбники намагалися просунутись в район населеного пункту Тетерівське. Через брак сил, успіху не мали та мусили відійти. Триває повітряна розвідка, нарощуються засоби протиповітряної оборони та здійснюється мінування підступів до позицій своїх військ.

Сіверський напрямок

Через невдалу спробу блокувати Чернігів, противник намагається відновитися після значних втрат і організувати логістичне забезпечення своїх підрозділів.

Броварський напрямок

Окупанти продовжують інженерні роботи, мінують місцевість і цивільні об'єкти. Ворог досі утримує блокпости на шляхах логістичного забезпечення в районах населених пунктів Новий Биків, Лосинівка, Велика Дорога, Монастирище, Берестовець, Прохори, Талалаївка, Макіївка.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Росії загубили Шойгу - ЗМІ

Слобожанський напрямок

Підрозділи російських окупантів зосереджують зусилля на блокуванні Харкова та Сум та відновленні втрат особового складу. В результаті боїв в районі Ізюма сили оборони України знищили до 60% особового складу і військової техніки окупаційних підрозділів.

Донецький напрямок

Мета окупантів незмінна - встановлення контролю над Рубіжним, Сіверськодонецьком, Попасною, Верхньоторецьким, Мар'їнкою та Маріуполем. Успіхів ворог не має. Зазнає втрат. Намагається наростити угруповання перекиданням додаткових сил в район Ізвариного та проведенням примусової мобілізації цивільного населення в ОРДЛО.

Таврійський напрямок

Суттєвих змін немає. В районі Джанкоя окупованого Криму зафіксували прибуття та зосередження особового складу і військової техніки підрозділів ворога.

Південнобузький напрямок

Противник активних дій не веде, посилює інженерне обладнання позицій.

"Сили оборони України в окремих районах стримують просування ворога. На окремих напрямках змушують противника відійти. Угруповання Повітряних сил ЗСУ продовжує прикриття наземного угруповання та важливих об'єктів інфраструктури. Відбиває ракетно-авіаційні удари та повітряні напади противника", - резюмували у Генштабі.

Втрати особового складу російського ворога на ранок 23 березня становили понад 15,6 тис. осіб. Не дораховуються окупанти і техніки.

Ці цифри орієнтовні. Підрахунок ускладнюється високою інтенсивністю бойових дій.

Зараз ви читаєте новину «Лукашенко відвів частину своїх військ від кордону України - Генштаб ЗСУ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі