четвер, 07 травня 2009 16:05

Лукашенко готовий прихистити у себе Леніна

Лукашенко готовий прихистити у себе Леніна
Керівництво Білорусі обговорює можливість поселити в країні тіло Леніна, яке погрожують винести з мавзолею в Москві і поховати. Білоруський лідер Олександр Лукашенко вважає пропозицію позбавитися від мумії вождя злочином і готовий забрати її до Мінська.

Якщо Ленін дійсно переїде до Білорусі, то в Мінську для нього, швидше за все, буде зведена спеціальна гробниця. Такий проект, за словами джерел, неодноразово обговорювався на найвищому рівні. Суспільство, ймовірно, прийме його прихильно: соціологічні опитування показують, що білоруси ностальгують за радянським минулим.

Чутки про можливе поховання тіла Леніна розбурхують громадськість з кінця 1980-х років. Минулого року, наприклад, з"явилася пропозиція перевезти останки радянського лідера на Федеральне військове меморіальне кладовище, яке відкриється в 2010 році.

Жодних реальних переміщень в цьому напрямі поки немає, але напередодні чергової річниці з дня народження Леніна знову спалахнули суперечки про його поховання. Знову пропонувалося винести мумію з мавзолею або перевезти Володимира Ілліча на малу батьківщину, до Ульяновська.

Напередодні міністр культури Росії Олександр Авдєєв заявив, що тіло Леніна не є культурною цінністю для РФ, проте відмовився висловити власну думку щодо можливостей поховання вождя світової революції, відзначивши, що це політичне питання.

За матеріалами NEWSru.com

Зараз ви читаєте новину «Лукашенко готовий прихистити у себе Леніна». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі