пʼятниця, 13 листопада 2020 18:40

Луцьк подає позов до суду - вимагають скасувати карантин вихідного дня

Луцьк подає позов до суду - вимагають скасувати карантин вихідного дня
Прем'єр-міністр заявив, що місцева влада мусить виконувати постанову уряду. Фото: pinterest.com

Луцька міська рада готує заяву до Київського окружного адміністративного суду щодо скасування постанови про карантин вихідного дня.

Там вважають, що це рішення суперечить чинному законодавству та Конституції й суттєво порушує права підприємців і підприємств, повідомили в пресслужбі міськради Луцька.

"Запроваджений урядом карантин вихідного дня призведе до серйозних збитків і проблем для бізнесу, й так виснаженого першою хвилею обмежень. Ефективність такого обмежувального заходу у зниженні захворюваності на Covid-19 є доволі сумнівною", - йдеться у повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Житомир відмовився від карантину вихідного дня

Також зазначається, що секретар міської ради, виконувач повноважень міського голови Григорій Пустовіт направив листи начальнику ГУ Нацполіції у Волинській області та начальнику Управління патрульної поліції в області. Він закликав не вчиняти дій щодо притягнення до відповідальності підприємців і підприємств, якщо ті порушать карантинні обмеження.

Виконавчий комітет Чернігівської міської ради направив звернення до Кабінету міністрів і до народних депутатів. Міська влада просить скасувати рішення про впровадження в Україні карантину вихідного дня.

Зараз ви читаєте новину «Луцьк подає позов до суду - вимагають скасувати карантин вихідного дня». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі