вівторок, 26 липня 2022 20:02

Спецтема: Війна Росії проти України

Найкращих пілотів РФ убили HIMARS – Daily Mail
4

Підполковник Максим Потьомін
Фото: dailymail.co.uk
Полковник Анатолій Стасюкевич
Похорони Потьоміна
Могила Стасюкевича

Українські війська ліквідували двох найкращих пілотів російської армії підполковника Максима Потьоміна та полковника Анатолія Стасюкевича.

Вони померли внаслідок удару HIMARS по російських військах у районі Донецька, пише Daily Mail.

"Двох із найкращих пілотів Путіна було вбито ракетою HIMARS в Україні, поки російське керівництво розповідає, що вони нічого не змінюють на фронті. 41-річний Максим Потьомін, льотчик-винищувач у званні підполковника, помер унаслідок обстрілу його кортежу високоточною реактивною артилерією в Донецьку 8 липня. Вважається, що внаслідок того ж таки нападу ліквідований 54-річний полковник Анатолій Стасюкевич, також льотчик-винищувач", – пише видання.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Білі ночі" в Донецьку: дуже яскраво горить нафтобаза. Ймовірно, працюють ЗСУ – соцмережі

Про смерть Потьоміна від удару HIMARS казав його батько Олексій.

"Автомобіль мого сина було збито ракетою HIMARS", – повідомив він місцевим ЗМІ.

Потьомін був одружений, мав двох дітей — сина 15 років і дочку восьми років. Посмертно нагороджений "за самовіддані подвиги і доблесть".

Стасюкевич був начальником штабу першої гвардійської Барановичської Червонопрапорної змішаної авіаційної дивізії. Був військовим льотчиком у третьому поколінні. Їхня частина базувалася у Кримську Краснодарського краю.

"Дані NASA показують, що кількість артилерії, що використовується на Донбасі, помітно скоротилася за останні два тижні, тоді як путінські війська досягли дуже невеликого територіального завоювання. Це вивільнило українські війська для атак в інших місцях, особливо на півдні під Херсоном, де готується великий контрнаступ", – пише видання.

Збройні сили України вдарили по казармі з росіянами в тимчасово окупованій Ясинуватій Донецької області. Народний депутат Олексій Гончаренко додав, що майже 100 російських солдатів "поїдуть додому в пакетах".

У тимчасово окупованому Донецьку вибухнув один з великих російських складів боєкомплектів. Терористи розмістили його в "КамАЗ-центрі". Над містом здійнявся дим. Очевидці чують детонацію снарядів.

Після ураження Збройними силами України військових об'єктів окупантів з високоточної зброї на тимчасово окупованій території Запорізької області в росіян розпочалася паніка. Загарбники масово покидають склади й бази зберігання озброєння і військової техніки Російської Федерації.

Зараз ви читаєте новину «Найкращих пілотів РФ убили HIMARS – Daily Mail». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі