субота, 02 вересня 2023 03:55

Спецтема: Війна Росії проти України

Лубінець розповів, скільки українських дітей примусово усиновили росіяни

Лубінець розповів, скільки українських дітей примусово усиновили росіяни
Росіяни всиновили 386 депортованих українських дітей. Фото: chas.news

Росіяни всиновили 386 українських дітей, які були депортовані до країни-агресора.

Вони були поміщені в російській сім'ї, і по них або розпочалась процедура, або завершилась процедура всиновлення. Про це розповів Уповноважений ВР з прав людини Дмитро Лубінець в ефірі марафону новин.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Лубінець розповів, як росіяни викрадають дітей

Він зауважив, що між термінами "усиновлення" і "тимчасова опіка" є суттєва різниця.

"Всиновлення дітей країн, які перебувають в стані міжнародного воєнного конфлікту − це так називається війна, згідно з міжнародним гуманітарним правом, − забороняється. Тому для нас дуже важливі ці терміни, нам дуже важливо встановлювати саме юридичний факт, що росіяни всиновлюють українських дітей. Тоді це чітко підпадає під ознаки воєнного злочину геноциду, який повинен бути трактований як воєнний злочин, який робить вище військово-політичне керівництво РФ. І цим ми займаємося", − наголосив Лубінець.

У березні Міжнародний кримінальний суд у Гаазі видав ордер на арешт президента Росії Володимира Путіна і уповноваженої РФ з прав дитини Марії Львової-Бєлової.

Путіна і Львову-Бєлову підозрюють у скоєнні воєнного злочину незаконної депортації і переміщення дітей з окупованих районів України до РФ.

Зараз ви читаєте новину «Лубінець розповів, скільки українських дітей примусово усиновили росіяни». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі