субота, 25 серпня 2018 11:46

Лоукостер Ryanair змінює правила перевезення багажу

Лоукостер Ryanair змінює правила перевезення багажу
Габарити багажу, який можна буде брати в салон літака, збільшаться. Фото:РБК-Украина

Європейський лоукостер Ryanair з листопада обмежить кількість ручної поклажі, а саме невеликих валіз на колесах, які можна провезти з собою на борту.

Нові правила будуть застосовуватись до бронювань квитків із 1 вересня 2018 року. Після 1 листопада пасажири, які захочуть взяти з собою великий предмет ручної поклажі з габаритами 55х40х20 см і вагою до 10 кг, зможуть це зробити, лише сплативши послугу пріоритетної посадки вартістю 6 євро (поклажу можна взяти в салон) або багажний збір 8 євро (предмет поклажі здається в багаж) під час бронювання квитка, повідомляє Інтерфакс-Україна з посиланням на авіакомпанію.

Якщо послуги оплачуються після покупки квитка, їхня вартість збільшується до 8 і 10 євро відповідно. Пасажири, які не сплатять пріоритетну посадку, матимуть можливість провозити безкоштовно тільки один предмет ручної поклажі. Габарити багажу, який можна буде брати в салон літака, збільшаться з 35х20х20 см до 40х20х25 см.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Лоукостер Wizz Air змінив правила провезення багажу

У Ryanair зміну умов провезення багажу пояснили тим, що поточна політика щодо ручної поклажі призводить до затримок і не дозволяє забезпечити короткі 25-хвилинні розвороти літаків між рейсами.

Зараз ірландський лоукостер дозволяє всім пасажирам безкоштовно провозити з собою основний предмет ручної поклажі з габаритами до 55х40х20 см і вагою до 10 кг і особисту річ з габаритами до 35x20x20 см без обмеження по вазі. Однак основний предмет ручної поклажі пасажирів, які сплатили за послугу пріоритетної посадки, перевозиться безкоштовно в багажному відсіку літака.

Після 13-годинної затримки літака Київ-Тбілісі українські туристи залишилися без багажу. Його забули в українському аеропорту. Рейс компанії YanAir був запланований на 8:45 3 серпня. Однак літак вилетів о 21:30. Коли ж пасажири прибули в Грузію, їм повідомили, що весь багаж залишився у Києві.

Зараз ви читаєте новину «Лоукостер Ryanair змінює правила перевезення багажу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі