вівторок, 24 вересня 2024 09:00

Вночі був масований обстріл: скільки дронів збили

Вночі був масований обстріл: скільки дронів збили
Уночі збили 66 дронів. Фото: t.me/kpszsu

У ніч на 24 вересня Сили оборони збили 66 дронів.

Радіотехнічні війська Повітряних сил виявили та здійснили супровід 85 засобів повітряного нападу, йдеться у повідомленні.

Серед них одна балістична ракета "Іскандер-М", дві керовані авіаційні ракети Х-59/69, одна ракета невстановленого типу та 81 ударний БплА типу Shahed.

Основним напрямком удару були північ та центр України.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Російський Shahed вночі наблизився до Хмельницької АЕС - ОВА

"Відбивали повітряний напад авіація, зенітні ракетні війська, підрозділи РЕБ та мобільні вогневі групи Повітряних сил та Сил оборони України", - вказали у Повітряних силах.

Дрони збили у Київській, Житомирській, Черкаській, Вінницькій, Кіровоградській, Полтавській, Сумській та Миколаївській областях. Ще 13 дронів внаслідок активної протидії Сил оборони локаційно втрачені у кількох регіонах України.

За даними західних ЗМІ, Іран не передавав Російській Федерації мобільні пускові установки для балістичних ракет малої дальності Fath-360.

Експерти назвали кілька причин, з яких РФ не отримала пускові установки до Fath-360. Одна з них - РФ може планувати модифікувати вантажівки для перевезення ракет. Інша - це спроба Ірану залишити простір для маневру в переговорах із західними державами.

Зараз ви читаєте новину «Вночі був масований обстріл: скільки дронів збили». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі