понеділок, 19 березня 2007 18:13

Лише 18% іракців переконані, що США контролює ситуацію в Іраку

Лише вісімнадцять відсотків іракців переконані, що американське командування контролює ситуацію в Іраку - такі результати опитування Бі-Бі-Сі напередодні четвертої річниці початку війни у цій країні.

86% опитаних заявляють - після падіння режиму Саддама Хусейна їхні родичі стали жертвами насилля. Результати соціологічного дослідження також демонструють, що в Іраку стрімко поляризується суспільство. Релігійне протистояння між сунітами та шиїтами набирає дедалі більших обертів. Їхня непримиренність особливо відчувається у ставленні до страти колишнього іракського президента Саддама Хусейна. Його прибічники - сунніти - вважають страту помилкою. У шиїтів протилежна думка. Серед самих американців росте незадоволення війною. З 2003 в Іраку загинули близько трьох тисяч двохсот американських вояків та сотні були поранені.

У вівторок - четверту річницю вторгнення сил коаліції до країни- в усьому світі очікують велелюдні демонстрації проти війни в Іраку, повідомляє 5 канал.

Зараз ви читаєте новину «Лише 18% іракців переконані, що США контролює ситуацію в Іраку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі