вівторок, 17 листопада 2009 12:31

Лимони у Києві продаватимуть за новими цінами

Лимони у Києві продаватимуть за новими цінами

У супермаркетах вже можна знайти лимони майже за колишніми цінами - 14 грн за кілограм, адже ще недавно вони були мало не втричі дорожчими. А ось на вуличних лотках продавці як і раніше деруть втридорога. Наприклад, в маркеті на Лук"янівці лимони продають по 16,90 грн, а прямо біля входу в магазин - по 30 грн.

"У магазині продають цитрусові, які купили ще до початку епідемії", - повідомила продавщиця Наталія Нестеренко. - А ми щодня на складі беремо ящик вже за завищеною ціною, тому у нас дорожче. Але все одно купують непогано. Хоча якщо раніше брали по чотири штуки за раз, то тепер в основному по два".

Наталія говорить, що за три дні з початку епідемії продала місячну норму: тоді кілограм у неї коштував 35 грн. Покупці самі винні в подорожчанні - створили паніку.

"До Києва на склади за лимонами їхали підприємці зі всієї області, в провінції теж був божевільний ажіотаж. Тому їх вартість підняли, але я думаю, що скоро все утрясеться, правда, дешевше 22 грн за кілограм вони вже не будуть. До речі, цього року поганий урожай. І коли в магазинах закінчаться старі запаси, вартість вирівняється" - відзначила продавець.

За матеріалом Газета по-киевски

Зараз ви читаєте новину «Лимони у Києві продаватимуть за новими цінами». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі