четвер, 16 жовтня 2014 02:54

Лідери провідних держав виступили за дотримання мінських домовленостей

Лідери провідних держав виступили за дотримання мінських домовленостей
Фото: ua-ekonomist.com

Президент Франції Франсуа Олланд, президент США Барак Обама, федеральний канцлер Німеччини Ангела Меркель, прем'єр-міністр Великої Британії Девід Кемерон та голова Ради міністрів Італії Маттео Ренці одностайно підтримали мінські домовленості від 5 вересня й виступили за відновлення діалогу на сході України.

Про це йдеться в офіційній заяві Єлисейського палацу, повідомляє "Укрінформ".

Зокрема, глави вищезазначених держав та урядів підкреслили важливість повного та ефективного застосування Мінського протоколу від 5 вересня, зокрема, дотримання гарантій повного припинення вогню, відведення озброєння, контролю за українсько-російським кордоном під наглядом ОБСЄ та подальшого звільнення полонених.

Вони також закликали до відновлення національного діалогу та подальшої децентралізації в Україні.

На думку світових лідерів, запланована зустріч між президентами Порошенком і Путіним у рамках саміту АСЕМ у Мілані 16 -17 жовтня надасть нову можливість для політичного врегулювання української кризи.

Вони, крім того, обговорили питання боротьби з лихоманкою Ебола, протистояння ІДІЛ в Іраку та підтримку помірної опозиції в Сирії.

Зараз ви читаєте новину «Лідери провідних держав виступили за дотримання мінських домовленостей». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі