неділя, 25 серпня 2013 06:27

Літаючі гідроцикли та ревучі човни: в Тернополі почався фестиваль водомоторного спорту
17

Фото: Фото та відео: Андрій Янович

Півсотні спортсменів з України, Росії та Литви змагаються цими днями на Тернопільському ставі за звання чемпіона України з аквабайку та чемпіона Євразії з гонок на моторних човнах.

"Очікували на набагато більшу кількість спортсменів, але маємо якісь незрозумілі ситуації на кордонах. Не змогли приїхати кілька росіян. З невідомих нам причин не пропустили частину литовців. Польські аквабайкери вже дзвонили, що виїхали до кордону – і пропали", ? зазначає головний суддя змагань Сергій Вишневський.

Найвидовищнішою частиною фестивалю є змагання аквабайкерів з фристайлу. Спортсмени по черзі виконують акробатичні трюки на гідроциклах.

/media/video/513034/1_513034.mp4

"Траса дуже зручна – близько до глядачів, відповідно всі задоволені. Змагання на аквабайках відбуватимуться два дні. Завтра, окрім цього, спробуємо організувати майстер-клас для бажаючих глядачів", ? розповів віце-президент Федерації аквабайку України Вадим Коровицький.

Змагання з водомоторних видів спорту в Тернополі проходять третій рік поспіль. В різних класах човнів тут вже провели чемпіонат світу та чемпіонат Європи.

/media/video/513034/2_513034.mp4

"Траса на Тернопільському ставі найкраща в Україні для проведення подібних змагань. Тож надіємось, що тут можна буде проводити і Формулу-1 на воді. Тернопільці зможуть побачити всі класи човнів водомоторного спорту, окрім, хіба що класу „Offshore", які використовують в океанських гонках", ? каже Сергій Вишневський.

Зараз ви читаєте новину «Літаючі гідроцикли та ревучі човни: в Тернополі почався фестиваль водомоторного спорту». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі