середа, 15 серпня 2007 15:00

Лавринович прогнозує скасування депутатської недоторканності не раніше наступного року

Міністр юстиції Олександр Лавринович прогнозує фактичне скасування депутатської недоторканності в лютому 2008 року за умови згоди всіх політичних сил.

Про це на прес-конференції сказав міністр юстиції Олександр Лавринович.

"Зміни можуть набути чинності не раніше лютого 2008 року", - сказав Лавринович.

Він зазначив, що відповідні зміни необхідно ввести в Конституцію й для цього потрібно пройти певну процедуру розгляду парламентом таких змін на 3 сесіях.

При цьому він вважає, що перше направлення такої законодавчої ініціативи в Конституційний Суд можна зробити вже зараз, для того, щоб після висновків КС попереднє схвалення Радою законопроекту було на сесії в жовтні-листопаді й остаточне прийняття на сесії в лютому наступного року.

Він підкреслив, що таке швидке проходження змін до Конституції можна здійснити тільки за умови згоди всіх політичних сил, представлених у парламенті й Президента Віктора Ющенка.

На думку Лавриновича, перше голосування з цього законопроекту буде показовим, тому що відразу стане зрозуміло громадськості, хто реально за скасування депутатської недоторканності, а хто виступає за це тільки декларативно.

Як повідомляло агентство, у середу Янукович, лідер Партії регіонів, ініціював скликання позачергової сесії Ради для розгляду й прийняття до кінця вересня закону, що скасовує недоторканність і пільги для депутатів Верховної Ради, а також для Президента, прем"єр-міністра, членів уряду, суддів.

Зняття депутатської недоторканності - ключове передвиборне гасло пропрезидентського блоку "Наша Україна-Народна самооборона", повідомляють Українські Новини.

Зараз ви читаєте новину «Лавринович прогнозує скасування депутатської недоторканності не раніше наступного року». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі