субота, 24 листопада 2007 11:15

Лайнер Explorer затонув, повторивши долю "Титаніка"

Лайнер Explorer затонув, повторивши долю "Титаніка"

Круїзне судно Explorer, що зіткнулося з підводною крижиною, затонуло у водах Антарктики Південного океану. Як повідомили представники Військово-морських сил Чилі, судно остаточно пішло під воду через приблизно 20 годин після аварії, передає Associated Press.

Судно Explorer, на борту якого знаходилося 100 пасажирів і 54 члени екіпажа, отримало пробоїну і почало тонути поблизу Південних Шетландських островів в Південному океані в 12:24 за місцевим часом.

Всі 154 людини було евакуйовано з терплячого аварію судна на норвезький круїзний лайнер Nordnorge і доставлено на острівну базу чилійських ВМС, ніхто серйозно не постраждав. Проте, люди сильно замерзли, оскільки провели декілька годин в рятувальних шлюпках, перш ніж їх підібрав норвезький лайнер.

За повідомленням представників канадської компанії G.A.P Adventures, якій належало судно, Explorer натрапив на підводну глибу льоду.

На борту судна знаходилися громадяни Великобританії, Німеччини, Аргентини, Китаю і Канади.

Південний океан є четвертим за розміром океаном Землі. У 2000 році Міжнародна організація гідрографії прийняла розділення на п"ять океанів, виділивши Південний океан з складу Атлантичного, Індійського і Тихого.

У південній своїй частині межі між трьома океанами вельми умовні, в той же час води, прилеглі до Антарктиди, мають свою специфіку, а також об"єднані Антарктичною циркумполярною течією. Площа океану - трохи більше 20 тис. кв. км. (якщо прийняти північною межею океану 60-й градус південної широти), повідомляє NEWSru.com.

Зараз ви читаєте новину «Лайнер Explorer затонув, повторивши долю "Титаніка"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі