субота, 29 серпня 2020 11:37

Курсанткам, яких збив п'яний майор, збирають гроші

Курсанткам, яких збив п'яний майор, збирають гроші
Курсантки, яких збив п'яний майор потребують допомоги. Фото: kyiv.npu.gov.ua.

Волонтерка Наталія Воронкова просить про допомогу для трьох курсанток військового коледжу, яких збив п'яний майор Володимир Холодний у Києві.

Воронкова розповіла про кожну з дівчат у Facebook.

"Таня. Нещодавно їй виповнилося 24 роки. Мріяла стати гінекологом. Це та сама дівчинка, яка в приймальному відділенні військового госпіталю, на хвилину прийшовши до тями після шоку і великої крововтрати, відкрила очі, побачила лікаря-травматолога полковника ЗСУ і перш за все виказала військове вітання: "Бажаю здоров'я, товаришу полковник". В очах усіх присутніх стояли сльози.

Галя. 23 роки. Мріяла стати хірургом. Але через занадто великий конкурс вступила на лікаря загальної практики повітряних військ. Її призначили командиром роти, і вона, лежачи поруч зі сходами з перебитими ногами, першою взяла себе в руки і почала роздавати команди, що і кому робити. Надавати першу медичну допомогу, викликати поліцію і швидку.

Саша. 23 роки. Вона марила професією кардіохірурга з дитинства, але пізніше вирішила бути анестезіологом. Вона боєць із дитинства: після перенесеного захворювання в дитинстві втратила волосся, але не опустила руки, ще й пішла допомагати іншим - працювала в Охматдиті. Перші її слова батьку в реанімації - "Якщо я змирилася з тим, що немає волосся, то змирюся і з тим, що не маю ноги", - пише активістка.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Алкоголь у 1,5 разу перевищував норму: нові подробиці про майора, який скалічив курсанток

Картка для допомоги дівчатам:

"Приватбанк"
5168 7456 0514 9878
Воронкова Наталія.

25 серпня близько 16.40 у Шевченківському районі Києва на вул. Зоологічній, на території військового коледжу нетверезий водій скоїв наїзд на 3 дівчат-курсанток. Двом потерпілим ампутували по нозі. У 3-ї теж роздроблені ноги. Водієм напідпитку виявився майор 46-річний Володимир Холодний. Його кілька днів тому взяли на службу до Військово-медичної академії. Потерпілі стверджують, що він із товаришами по службі святкував нову посаду. Йому загрожує до 8 років за ґратами.

Зараз ви читаєте новину «Курсанткам, яких збив п'яний майор, збирають гроші». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі