четвер, 05 жовтня 2023 13:18

Купила прикрас на мільйон доларів. Про Зеленську вигадали черговий фейк

Перша леді Олена Зеленська потрапила під чергову хвилю фейків. Цього разу в мережі поширили чек на мільйон доларів, які дружина президента нібито витратила на прикраси Cartier в Нью-Йорку.

Все почалося, коли нігерійське видання опублікувало історію, як дівчину з африканської республіки Бенін звільнили через Зеленську. За її словами, перша леді нібито зайшла в бутік під час робочої поїздки в США й накричала на бідолашну через некомпетентність. Після чого вона опублікувала чек на шокуючу суму.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Трендовий костюм і лофери. Зеленська у стильному образі відвідала "Школу супергероїв"

Автор: Скріншот
  Олена Зеленська потрапила під чергову хвилю фейків
Олена Зеленська потрапила під чергову хвилю фейків

Інформацію одразу почали розносити в мережі й пропагандистські ЗМІ. Однак Центр протидії дезінформації при РНБО швидко її спростували.

"Верифікувавши інформацію в Офісі Президента Центр повідомляє, що це фейк", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що на "чеку" вказана дата 22 вересня 2023 року, у той час як 22.09.2023 перша леді разом з Володимиром Зеленським перебували з офіційним візитом у Канаді. Тож Олена фізично не могла робити покупки в магазинах Нью-Йорку в час, що вказаний на фейкових чеках.

"Це не перший випадок, коли російська пропаганда розповсюджує фейки через нігерійські видання. Раніше ворог поширював фейк про "Віллу Зеленського" через видання PUNCH", - зазначили у ЦПД.

Автор: t.me/CenterCounteringDisinformation
  Олена Зеленська потрапила під чергову хвилю фейків
Олена Зеленська потрапила під чергову хвилю фейків

Раніше російські пропагандисти поширили в мережі інформацію, начебто Зеленська має ізраїльський паспорт. За їхніми словами, перша леді, начебто отримала громадянство під час візиту до Ізраїлю. На знімку окупанти наробили безліч помилок.

Зараз ви читаєте новину «Купила прикрас на мільйон доларів. Про Зеленську вигадали черговий фейк». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі