вівторок, 06 грудня 2022 15:42

Спецтема: Війна Росії проти України

Кулеба розповів, як тривають переговори щодо поставок Abrams і Patriot

Кулеба розповів, як тривають переговори щодо поставок Abrams і Patriot
Переговори щодо американського озброєння йдуть важко. Фото: eastnews.ua

Розмови щодо постачання Україні танків Abrams і зенітних ракетних комплексів протиповітряної оборони Patriot йдуть важко, але вони просуваються.

Жодних табу у питанні допомоги Україні зброєю не повинно бути, сказав міністр закордонних справ Дмитро Кулеба під час брифінгу, передає Gazeta.ua.

"На кожній міжнародній зустрічі, під час кожного контакту зі Сполученими Штатами і на рівні президента, і на рівні керівника його Офісу, і на моєму рівні ми порушуємо теми і американських танків, і систем Patriot. І ця розмова з низки причин непроста, але вона рухається. Безумовно мені б хотілося, щоб вона рухалася зі швидкістю літака, але вона рухається зі швидкістю танка, тому займає час", – сказав міністр.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Качинський висловився про Patriot для України

Україна продовжить шукати можливості для розв'язання питань постачання будь-якого озброєння.

"У нас тут немає жодних заборонених тем. І навіть якби теоретично нас хтось попросив би не порушувати те чи інше питання, ми все одно продовжили б тиснути і шукати можливості для рішення", – сказав Кулеба.

Німеччина запропонувала Варшаві систему протиракетної оборони Patriot, щоб допомогти їй захистити свій повітряний простір.

Польща відреагувала позитивно, заявивши, що справді хоче розмістити запропоновані Німеччиною системи протиповітряної оборони Patriot біля кордону з Україною.

Зараз ви читаєте новину «Кулеба розповів, як тривають переговори щодо поставок Abrams і Patriot». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі