вівторок, 26 березня 2024 10:33

Спецтема: Війна Росії проти України

Кулеба емоційно закликав надати Україні Patriot

Кулеба емоційно закликав надати Україні Patriot
ППО Patriot здатні захистити Україну від обстрілів. Фото: "Суспільне"

Після останніх масованих ракетних ударів Росії по Україні міністр закордонних справ Дмитро Кулеба закликав Захід надати Україні системи ППО Patriot.

Вони необхідні Україні для захисту, пише Politico

"Дайте нам кляті Patriot. Якби у нас було достатньо систем протиповітряної оборони, а саме Patriot, ми б змогли захистити не тільки життя наших людей, але й нашу економіку від знищення", - сказав Кулеба.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Обстріл Києва: зруйнована частина мистецької академії

Всього за 1 год. до інтерв'ю з Кулебою РФ обстріляла Київ балістичними ракетами. Міністр тоді був у ботанічному саду, щоб зняти відео для майбутньої поїздки.

Системи Patriot також допоможуть покращити ситуацію на фронті. Російська авіація масовано застосовує там авіабомби. Кулеба каже, що від такої зброї "не втечеш", якщо ти є її мішенню.

"Вона просто падає на голову і знищує все. Саме так ми втрачаємо позиції, і єдиний спосіб запобігти цьому - збивати літаки, що несуть бомби. Нам потрібні системи протиповітряної оборони на передовій", - додав міністр МЗС.

25 березня Київ обстріляли балістичними ракетами.

Є руйнування та постраждалі у Печерському та Солом'янському районі.

Трьом постраждалим медики надали допомогу на місці. Двох госпіталізували. Серед них 16-річна дівчинка.

Зараз ви читаєте новину «Кулеба емоційно закликав надати Україні Patriot». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі