понеділок, 18 жовтня 2010 11:07

Кримського ісламіста, який вбив хлопчика, визнають неосудним

Кримського ісламіста, який вбив хлопчика, визнають неосудним

У Криму завершено слідство у кримінальній справі щодо 27-річного Сервера Ібрагімова, який у червні 2010 року убив 5-річного Вітю Шемякіна в Джанкої.

За попередніми даними, вбивця буде визнаний неосудним.

З урахуванням результатів судово-психіатричної експертизи справу направлено до суду для прийняття рішення про застосування до злочинця примусових заходів медичного характеру.

"Суд рішення ще не прийняв, але навряд чи будуть інші варіанти окрім примусового лікування", - повідомив начальник слідчого управління кримського главку МВС Олександр Гончаров.

Нагадаємо, трагедія сталася 18 червня в Джанкої: 27-річний Ібрагімов перерізав горло п'ятирічному хлопчику у дворі його будинку. Свідками події стали трирічна сестра хлопчика і п'ятирічна сусідка.

Здійснити цей злочин вбивці, за його словами, нашептали голоси. Зловмисника затримали і відправили на стаціонарну психіатричну експертизу.

За однією з версій, злочин носив ритуальний характер. "Сім'я цієї людини - прихильники секти "Хізб-ут-Тахрір", - заявляв глава кримсько-татарського меджлісу Мустафа Джемільов.

Загиблу дитину не дозволили поховати у Джанкої. Сім'я Віті Шемякіна була змушена переїхати до Севастополя.

За матеріалами: Новый Регион, Крымская правда.

Зараз ви читаєте новину «Кримського ісламіста, який вбив хлопчика, визнають неосудним». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі