неділя, 11 квітня 2021 20:43

Кремль програє. Тиждень у цитатах від Gazeta.ua

Gazeta.ua пропонує найпопулярніші цитати тижня.

"Україна стала для Росії пасткою. Кремль програє. Причина ескалації на кордоні - у несумісності структурних основ української та російської державності. Україна може бути суверенною тільки дистанціюючись від Росії. Що означає рух в Європу. Це позбавляє РФ ролі стрижня в євразійському просторі. Відхід України нестерпний для російської еліти, яка слідом за Путіним вважає, що "росіяни й українці - один народ". Отже, відсікання частини цього народу - удар по російській державі.

Нинішнє загострення конфлікту поки що грає на користь Києва, відроджуючи симпатії Заходу до України і змушуючи США підтвердити готовність допомогти. Росія, почавши грати м'язами і обіцяючи "кінець України", втрачає і програє. Може залишитися на самоті в тіні Китаю", -

Лідія ШЕВЦОВА, політолог, про нарощування російський військових сил на східному кордоні України та в окупованому Криму.

Україна може бути суверенною тільки дистанціюючись від Росії. Що означає рух в Європу

  фото: Укрінформ
фото: Укрінформ

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ситуація контрольована. ЗСУ готові - головнокомандувач

"Ну знайшли у Павла Вовка і його брата-судді гроші, а що далі? У будь-якій цивілізованій країні такий скандал спричинив би негайне відсторонення на період слідства суддів, які брали участь у скоєному. Було б оперативне розслідування справи і притягнення винних осіб до кримінальної відповідальності. А в нас Вища рада правосуддя не те, що звільняти, а навіть тимчасового відстороняти Вовка і його поплічників одноголосно відмовляється.Вовка не можуть навіть затримати, бо генпрокурор Ірина Венедіктова не звертається до ВРП по дозвіл на такі дії.

Михайло ЖЕРНАКОВ, голова правління Фундації DEJURE, про те ,що 6 квітня НАБУ спіймало на гарячому двох адвокатів, які обіцяли за $100 тис. через голову ОАСК Павла Вовка вирішити питання з одним із суддів. Під час обшуку у них виявили понад $3,7 млн, €840 тис., 20 тис. фунтів, 230 тис. грн і 100 шекелів.

  фото: пресслужба НАБУ
фото: пресслужба НАБУ

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Розмова Байдена з Зеленським і ймовірність наступу Росії: тиждень у ключових цитатах

"Ким я тільки не був, але щоб агентом ЦРУ? Це вперше. Мабуть зараз всім цим ватним пропагандистам роздали різні методички. Тому що Лукаш зовсім нещодавно казала, що я не агент ЦРУ, а агент СБУ"

Сергій СТЕРНЕНКО, громадський активіст, записав новий відеоблог після виходуі із СІЗО,

23 лютого Сергія Стерненка засудили до 7 років і 3 місяців в'язниці з конфіскацією половини майна. Після вироку люди тричі масово виходили на протест під Офіс президента та біля держдачі в Кончі-Заспі, де мешкає президент Володимир Зеленський. 20 березня громадськість прийшла під Офіс президента на акцію "Не чуєш? Побачиш". Вимагали відставки генеральної прокурорки Ірини Венедіктової, міністра внутрішніх справ Арсена Авакова.

  фото: hromadske.ua
фото: hromadske.ua

"Ідеї щодо "української російської" - це якийсь зовсім поганий жарт. Навіщо вигадувати назву для того, чого не існує? А українська - це не примус. Це круто і сучасно, це новий драйв, який дає нові можливості. Помітили, що все більше іноземців говорить українською та вивчає її? Пам'ятаю, як після Революції гідності зріс попит на вивчення української мови в іноземних університетах. І не лише через те, що українці надихали світ, а й внаслідок дій самого Кремля, який маргіналізував російську пропагандою".

Павло КЛІМКІН, керівник програм UIF, ексміністр закордонних справ України

Українська - це круто і сучасно, Це новий драйв

  фото Instagram@theroyalfamily
фото Instagram@theroyalfamily

Єлизавета ІІ, королева Великобританії, про чоловіка принца Філіпа, який помер 9 квітня, на 100-му році життя. Прожили у шлюбі 74 роки.

Зараз ви читаєте новину «Кремль програє. Тиждень у цитатах від Gazeta.ua». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі