У Вовка і його брата знайшли гроші. Що далі?

Треба реформувати Вищу раду правосуддя і ліквідувати ОАСК

"Ну знайшли у Павла Вовка і його брата гроші, а що далі? - питають люди. І це дуже слушне запитання.

У будь-якій цивілізованій країні хоча б один такий скандал (а не один на тиждень, як це відбувається з Окружним адмінсудом Києва і його головою) спричинив би приблизно таку низку подій:

- негайне відсторонення на період слідства суддів, які поруч стояли, а не те, що брали участь у скоєному;

- якщо слідство знаходить докази причетності суддів до таких подій - негайне звільнення суддів на основі цих матеріалів;

- оперативне розслідування справи і притягнення винних осіб до кримінальної відповідальності за скоєні злочини. У тому числі і в першу чергу колишніх суддів.

Що ж відбувається у нас?

Вища рада правосуддя не те, що звільняти, а навіть тимчасового відстороняти Вовка і його поплічників одноголосно відмовляється, коли навіть сам Вовк не заперечує, що голос на плівках - його.

Вищий антикорупційний суд ухвалює примусово привести Вовка до суду, але виконати ухвалу не можуть, бо Вовка не можуть навіть затримати через те, що генпрокурор Ірина Венедіктова не звертається до ВРП по дозвіл на такі дії.

На фоні цього всього президент вже два роки поспіль замість провести реформу ВРП і ліквідувати ОАСК пропонує надати корумпованій і нереформованій ВРП ще більше повноважень, а також віддати їм з ОАСК в руки добір додаткових 2000 суддів в Україні.

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі