четвер, 12 квітня 2007 16:38

Король Таїланду помилував швейцарського кривдника

Король Таїланду Пуміпон Адульядет помилував громадянина Швейцарії Олів"є Жюфера, який за образу монарха був засуджений судом Таїланду до десяти років в"язниці, повідомляє агентство AFP.

Нагадаємо, 57-річний іноземець був арештований в грудні 2006 року після того, як в місті Чайанг Травень, будучи напідпитку, закрасив чорною фарбою чотири портрети Пуміпона Адульядета, розвішаних на вулицях.

За образу короля, а це в Таїланді вважається тяжким злочином, йому загрожувало 75 років в"язниці. В кінці березня 2007 року суд спочатку ухвалив ув"язнити Олівье Жюфера на 20 років - по п"ять років за кожний з чотирьох зіпсованих портретів, але, врахувавши його щиросерде зізнання, скоротив термін в два рази.

"Я дізнався, що кілька днів тому він отримав королівське помилування. Тепер він буде звільнений з-під варти і висланий з країни", - заявив генеральний прокурор міста Чайанг Травень. Про Олівье Жюфере відомо, що він народився в Цюріху, але останні десять років жив в Таїланді, де одружувався на місцевій мешканці.

Тайці украй нетерпимі до будь-якої критики членів королівської родини, навіть справа Жюфера в місцевій пресі освітлювала украй скупо, щоб не потривожити Пуміпона Адульядета. Сам же король Таїланду вважає закони, що оберігають монархію від нападок, дуже жорсткими, повідомляє Lenta.ru.
Зараз ви читаєте новину «Король Таїланду помилував швейцарського кривдника». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі