середа, 05 грудня 2007 14:24

Контрабанда завдає Україні збитків у декілька мільярдів гривень

Служба безпеки України заявляє, що контрабандна діяльність набула загрозливих для економіки країни форм.

За словами замголови СБУ Тіберія Дурдинця, причиною цього є корумпованість чиновників державних органів, які здійснюють контроль за дотриманням митного законодавства.

Він відзначив, що контрабанда завдає Україні збитків в декілька мільярдів гривень. По словах Дурдинця, основними контрабандними шляхами є порти.

"Через ці порти близько 70% товарів ввозиться незаконно. Найбільші з таких портів по контрабанді це Одеський і порт міста Південне", сказав Дурдинець.

Він підкреслив, що враховуючи масштаби контрабанди СБУ розробила операцію Цунамі, яка направлена на боротьбу з контрабандною діяльністю.

Він повідомив, що в рамках цієї операції СБУ порушила 5 кримінальних справ проти співробітників Митниці, зокрема, проти інспекторів.

"Можна говорити про недбале відношення до роботи співробітників митних органів", підкреслив Дурдинець. Він відзначив, що в морських портах у Чорному морі знаходиться багато кораблів, але незабаром вони зникають.

"Ці факти свідчать про те, що на цих судах був контрабандний товар", сказав Дурдинець.

Крім того, він повідомив, що спецоперація Цунамі буде проводиться до тих пір, поки не буде наведений лад в митних портах з питань контрабанди, повідомляє КорреспонденТ.

Зараз ви читаєте новину «Контрабанда завдає Україні збитків у декілька мільярдів гривень». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі