середа, 21 березня 2007 14:39

Комп"ютерні ігри покращують зір

"Механізми війни", "Втрачена планета", "Хело" та інші відеоігри в стилі екшн, у яких необхідно вести "прицільний вогонь", покращують зір, стверджують учені, які провели серію нових досліджень. А ось седативні ігри типу "Тетріс" очам не допоможуть.

Групі з 10 студентів коледжу, які гейиерами себе не вважають, дали 30 годин на тренування та напрацьовування навичок ведення відеоігор, які відносяться до серії "стрілялок" і ведуться як би від першої особи. В результаті спостерігали значне підвищення здатності чітко розрізняти об"єкти в складному просторі. Потім їх показники порівняли з показниками 10 гравців, які не тренувалися, але яким дали аналогічний тест, повідомляє Дафна Бевельєр з Рочестерського університету.

Більшість аспектів зору пов"язані з розміром ока, а також з товщиною і формою кришталика і рогівки. Але деякі візуальні дефекти мають невральний характер, відзначає Бевельєр, автор нового дослідження, результати якого опублікували в журналі Psychological Science, про зв"язок відеоігор із зором.

Ігри-екшн від першої особи допомагають краще сприймати предмети, їх просторовий розподіл, а це означає, що вони покращують здатність чітко бачити невеликі об"єкти, що знаходяться близько один від одного, наприклад букви. Більш того, ігри змінюють сам процес обробки мозком візуальної інформації.

На думку учених, комп"ютерні ігри в стилі екшн корисні у відновлювальній терапії для людей з певними проблемами зору, такими як амбліопія ("ледаче око"), або при втраті гостроти зору, пов"язаної із старінням, передає Лента.ру.

Зараз ви читаєте новину «Комп"ютерні ігри покращують зір». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі