вівторок, 13 листопада 2012 10:09

Компенсацію за незаконний видобуток піску під Севастополем отримає Київ

Компенсацію за незаконний видобуток піску під Севастополем отримає Київ
Фото: sevua.com

Позов про відшкодування збитків, завданих ТОВ "Суеста", яке добувало пісок в акваторії Севастополя, має бути внесений до суду міською прокуратурою. Вона вже вилучила всі документи по цій справі, які були в розпорядженні міськради.

Сама міськрада має намір наполягати в суді на те, що "Суеста" зобов'язана була виконати його вересневе рішення про припинення господарської діяльності, однак не зробила цього.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Найдорожчі яхти в Криму стоять біля будинку Лесі Українки

Про це в інтерв'ю "Новому Регіону" заявила начальник юридичного відділу міськради Олена Близнюк.

"Якщо ставиться питання про збиток екології, це державний збиток. Відповідно, прав на звернення з таким позовом у територіальної громади немає. Якщо питання стоїть про незаконне використання надр, те ж саме. Якщо питання про самовільне захоплення земель, знову ж після відповідного акта інспекції для прокуратури є певна процедура", - сказала Близнюк.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чиновники запевняють: видобуток піску біля Фіоленту нічим не загрожує

На її думку, претензії до "Суести" можуть висунути також власники земельних ділянок на мисі Фіолент, оскільки вони страждають від процесів ерозії, спричинених видобутком піску.

Нагадаємо, що прокуратура Севастополя вже заявила про те, що готує позов про відшкодування збитку, нанесеного ТОВ "Суеста".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Міськрада Севастополя хоче заборонити добування піску для Сочі

Що стосується позову ТОВ "Суеста" до Севастопольської міськради, який буде розглянутий 14 листопада в окружному адміністративному суді, то тут орган представницької влади має намір наполягати на обов'язковості свого рішення про припинення господарської діяльності скандальної компанії в севастопольській акваторії Чорного моря.

Зараз ви читаєте новину «Компенсацію за незаконний видобуток піску під Севастополем отримає Київ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі