пʼятниця, 30 серпня 2019 19:07

Коломойський хоче судитися з ЄБРР та Світовим банком

Коломойський хоче судитися з ЄБРР та Світовим банком
Олігарх Ігор Коломойський вважає, що ЄБРР та Світовий банк перешкоджають його бізнесу. Фото: Ukrmedia

Український олігарх Ігор Коломойський заявив про намір судитися з Європейським банком реконструкції та розвитку та Світовим банком.

Коломойський переконує, що ці інституції виступають проти нього та його бізнесу. Про це олігарх розповів в інтерв'ю "Цензор.нет".

"Я вам скажу секрет: вони (ЄБРР та Світовий банк — Gazeta.ua) завжди виступали проти ПриватБанку. І навіть в інших країнах, де є підприємства, де я акціонер, і де у них є вплив на фінансову та банківську системи, вони наполегливо радять іншим банкам, щоб не обслуговували підприємства, де акціонер Коломойський. У мене нема формальних доказів на руках, однак щойно вони з'являться, я подам до суду", — заявив Коломойський.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Коломойський розповів, чим вимірюватиме ефективність Зеленського на посаді

Олігарх додав, що також буде змагатися з міжнародними фінансовими організаціями зі інвестиції.

"Це конкуренція. Я заважаю їм, а вони — мені. Подивимося, хто краще вміє боротися", — підкреслив Коломойський.

Господарський суд Дніпропетровської області розпочав розгляд справи про стягнення з екс-власника Приватбанку Ігоря Коломойського 4,86 млрд грн за договорами поруки. Йдеться про 4 договори поруки, яку надав олігарх за кредитами рефінансування. Їх Нацбанк видав Приватбанку перед його націоналізацією.

Зараз ви читаєте новину «Коломойський хоче судитися з ЄБРР та Світовим банком». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі