вівторок, 13 серпня 2019 11:01

Нацбанк подав зустрічний позов до Коломойського

Нацбанк подав зустрічний позов до Коломойського
Це зустрічний позов на прохання Коломойського визнати недійсною поруку за кредитом рефінансування. ФОТО: "Радіо Свобода"

Національний банк України подав позов до олігарха, екс-власника Приватбанка Ігоря Коломойського про стягнення 4,3 млрд грн. Це зустрічний позов на прохання Коломойського визнати недійсною поруку за кредитом рефінансування.

Рішення Північного апеляційного господарського суду опубліковане 12 серпня.

За первинним позовом олігарх Коломойський просив суд визнати недійсною поруку за кредитом рефінансування, отриманому в Нацбанку.

Причиною недійсності він називає "протиправні постанови правління НБУ" під час укладання поруки. За твердженням Коломойського, на засіданні правління Нацбанку не було кворуму, тому представники НБУ не мали вдосталь повноважень на укладення кредитної угоди.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Справа Приватбанку буде тестом для Зеленського - Financial Times

Господарський суд Дніпропетровської області розпочав розгляд справи про стягнення з екс-власника Приватбанку Ігоря Коломойського 4,86 млрд грн за договорами поруки. Йдеться про 4 договори поруки, яку надав олігарх за кредитами рефінансування. Їх Нацбанк видав Приватбанку перед його націоналізацією.

Зараз ви читаєте новину «Нацбанк подав зустрічний позов до Коломойського». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі