неділя, 10 березня 2019 18:48

Кількість українців у Польщі визначили смартфони

Кількість українців у Польщі визначили смартфони
Торік за допомогою смартфонів у Польщі нарахували 830 тисяч українців. Фото: shoppingpl.com

У Польщі за допомогою смартфонів порахували кількість українців.

Станом на січень у сусідній країні перебувало 1,27 млн українців, пише Gazeta Wyborcza.

Як повідомляється, фактична кількість невідома. Точні дані відсутні як в уряду, так і в Управлінні соціального страхування (ZUS). Дані про видані візи, дозволи на роботу чи постійне проживання, страхові внески також не дають повної інформації про кількість українців у Польщі.

Компанія Selectivv, яка вивчає звички і поведінку власників телефонів, спробувала порахувати українців за їхніми смартфонами. Там перевірили, чи налаштований пристрій на українську або російську мови, чи приєднувалася людина хоча б раз на рік до українських стільникових мереж. Вищезгаданим критеріям у січні в Польщі відповідали 1,27 мільйона людей. Торік таких було понад 830 тисяч.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Назвали місто, в якому українки найбільше народжують

Дані компанії Selectivv є анонімними. Однак там знають, скільки українок у Польщі планують вагітність чи вже чекають на дитину. Це можна довідатись завдяки додаткам із планування вагітності.

8 березня міністр польського МЗС Яцек Чапутович передав Бартошу Ціхоцькому, який займав посаду його заступника, номінацію на посаду нового посла в Україні. Про це повідомляє прес-служба МЗС Польщі у Twitter.

Зараз ви читаєте новину «Кількість українців у Польщі визначили смартфони». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі