четвер, 10 жовтня 2019 15:21

Коли в Україні проведуть всенародний перепис населення

Коли в Україні проведуть всенародний перепис населення
Востаннє перепис проводили у 2001 році. Фото: glavcom.ua

Всеукраїнський перепис населення планують провести з 10 листопада по 23 грудня 2020-го.

"Респондентам нададуть можливість доступу до web-порталу для надання відповідей через інтернет. А від 3 по 23 грудня здійснюватиметься опитування населення переписувачами методом обходу та заповнення переписної документації за допомогою планшетів", - повідомляє Державна служба статистики України

Щоб уникнути подвійного рахунку та недообліку, Держстат планує 24-26 грудня 2020-го провести вибірковий контрольний обхід житлових будинків.

На виконання робіт із перепису населення до бюджету-2020 планують закласти 3 млрд 431 млн грн.

Міністр кабінету міністрів Дмитро Дубілет заявив, що, згідно з проектом Держслужби статистики, перепис населення коштуватиме Україні 5 млрд грн.

30 серпня прем'єр-міністр Олексій Гончарук заявив, що уряд вивчає питання можливості проведення всеукраїнського перепису населення до кінця 2019-го.

За словами Гончарука, перепис вже запланували на грудень 2020-го, але новий уряд вивчає можливість провести його вже цьогоріч.

22 вересня стало відомо, що Інститут демографії та соціальних досліджень НАН України проведе пробний перепис населення в Оболонському районі Києва та Бородянському районі на Київщині.

Останній перепис відбувся 2001-го.

Зараз ви читаєте новину «Коли в Україні проведуть всенародний перепис населення». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі