понеділок, 13 вересня 2010 19:38

Київський зоопарк перевіряє Європа

Київський зоопарк перевіряє Європа

Представник Європейської асоціації зоопарків Кун Брауер прибув до Києва для вивчення ситуації, що склалася в столичному зоопарку, і перевірки умов утримання тварин, повідомив агентству "Інтерфакс-Україна" прокурор Києва Юрій Ударцов.

За його словами, 9 вересня до Києва прибув представник Європейської асоціації зоопарків, радник біопарка Валенсії Кун Брауер.

Прокурор нагадав, що прокуратура Києва залучила головне управління ветеринарної медицини в Києві, Інститут зоології імені Шмальгаузена Національної академії наук України для перевірки дотримання вимог законодавства щодо забезпечення належних умов для тварин у київському зоопарку.

Відповідно до висновками фахівців, умови утримання тварин відповідають ветеринарно-санітарним гігієнічним вимогам, санітарно-технічний стан приміщення також визнано задовільним, крім того, кількість і асортимент кормів для тварин та їх харчування визнані достатніми.

"Порушення законодавства утримання тварин перевірка не виявила", - сказав він.

При цьому прокурор підкреслив, що перевірки не встановили і фактів неналежного утримання тварин.

Міністерство охорони навколишнього природного середовища в липні-серпні цього року також проводило перевірку з аналогічних питань і не виявило порушень в діяльності зоопарку.

Нагадаємо, нещодавно в зоопарку загинули одразу троє пінгвінів, а 1 вересня - новий постоялець зоопарку шимпанзе Джоні. Пингвины, за версією зоопарку, загинули від хронічної хвороби органів дихання, а Джоні - від ниркової недостатності.

Раніше помер бізон, за словами працівників зоопарку, від старості,  і верблюдиця. У неї виявили перитоніт через кишкову паличку.

Зоозахисники наполягають: причина всіх смертей - непрофесійний догляд та погане харчування, а аж ніяк не невиліковні хвороби та отруєння, як запевняють у звіринці.

Зараз ви читаєте новину «Київський зоопарк перевіряє Європа». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі