середа, 08 вересня 2010 15:14

У Київському зоопарку помирають ще 2 тварини

У Київському зоопарку помирають ще 2 тварини

У Київському зоопарку з дня на день очікують дві нові смерті. З"явилася інформація, що у ветеринарній клініці звіринця практично при смерті знаходяться два лебеді-шипуни.

"Про лебедів нам стало відомо з своїх джерел в зоопарку. Коли працівники підібрали птахів із ставка, в якому вони живуть практично цілий рік, у них були переламані лапи і крила. Їх погано годують і довели практично до дистрофії. Через це їх кістки стали крихкими", - говорить голова ініціативної групи порятунку Київського зоопарку Сергій Григор"єв.

Але в зоопарку цю інформацію не підтверджують.

"Лебеді не знаходяться у ветеринарній клініці. Їм дійсно пару днів тому стало погано: вони почали відмовлятися від їжі, але переломів у них не було. Причина такої поведінки до кінця не встановлена. Але зараз вони вже йдуть на поправку ", - сказав в. о. заступник директора Костянтин Орлов.

За його словами, зараз лебедів 2-3 рази на день оглядають ветеринари і пильно стежать за їх станом.

"Вони знаходяться у внутрішньому приміщенні службової частині сектора птахів", - говорить він.

Нагадаємо, днями в зоопарку загинули відразу троє пінгвінів, а 1 вересня - новий постоялець зоопарку шимпанзе Джоні. Пінгвіни, за версією зоопарку, загинули від хронічної хвороби органів дихання, а Джоні - від ниркової недостатності. Зоозахисники наполягають: причина всіх смертей - непрофесійний догляд та погане харчування, а аж ніяк не невиліковні хвороби та отруєння, як запевняють у звіринці.

Сегодня

Зараз ви читаєте новину «У Київському зоопарку помирають ще 2 тварини». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

9

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі