четвер, 02 вересня 2010 12:50

Чергова смерть у київському зоопарку - здох шимпанзе

 

Учора увечері в Київському зоопарку помер шестирічний самець шимпанзе Джоні.

Про це Gazeta.ua повідомили в Ініціативній групі порятунку Київського зоопарку.

Тварина недавно потрапила в зоопарк. Місце, звідки прибула людиноподібна мавпа, що занесена в Міжнародну Червону книгу і входить в перший додаток СІТЕС, адміністрація зоопарку озвучити відмовилася.

В Ініціативній групі порятунку Київського зоопарку повідомили, що тварину звіринцю предав її власник, який сподівався, що шимпанзе дасть потомство.

Тварина знаходилась на карантині у закритому приміщенні, працівники зоопарку відмовляли журналістам у проханні побачити чи сфотографувати мавпу.

Як розповів головний ветеринарний лікар Київського зоопарку Андрій Марунчин, у зоопарку сподівалися створити сімейну групу з двох молодих самок і нового самця.

Джоні проходив строгий карантин, який повинен був продовжиться до 3-5 вересня. Як розповів Андрій Марунчин, мавпі були зроблені всі основні лабораторні дослідження, включаючи перевірку на віруси ВІЛ і гепатиту. Самець шимпанзе також успішно пройшов флюорографічне обстеження і УЗІ органів черевної порожнини. Фахівці були задоволені його станом.

Шимпанзе - вид мавп, що знаходиться під загрозою вимирання. У природі вони живуть тропічних лісах і вологих саванах Західної і Центральної Африки. Колись шимпанзе населяли велику частину цієї області, але останніми роками їх місце існування було різко зменшене. Дорослі особини в дикій природі важать близько 40-65 кілограм, а зріст самців може складати 160 сантиметрів. Все тіло цих мавп покрите грубою темно-коричневою шерстю, за винятком обличчя, пальців ніг, пальців рук і підошов. Шимпанзе є всеїдними тваринами. Їх основне харчування складається з фруктів, листя, комах і невеликих хребетних.

Тривалість життя шимпанзе складає приблизно п"ятдесят років.

Нагадаємо, ще вчора повідомлялося, що тварини у столичному зоопарку масово гинули через безглузду випадковість.

Як відомо, цього року у звіринці загинули самка гаяла по кличці Туай, уссурійський ведмідь, амурський тигр, зебра, слон, верблюд і бізон.

Зараз ви читаєте новину «Чергова смерть у київському зоопарку - здох шимпанзе». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі