вівторок, 27 липня 2010 10:52

Американці включили Київський зоопарк до десятки найгірших у світі

Американці включили Київський зоопарк до десятки найгірших у світі

У списку, який склала недержавна організація американських журналістів, Київський зоопарк потрапив до десятки гірших звіринців світу, повідомляє "Сегодня".

Зокрема, сусідами столичного зоопарку є звіринці Єгипту, Індії, Іраку, Китаю, Румунії, Бангладеш і Північної Кореї. Причина - висока смертність тварин.

"У 2008 році в Київському зоопарку померла 51 тварина, а в останні місяці вони втратили 39-річного слона, білого верблюда і бізона. Два хворих яка були врятовані ветеринарами. Керівництво зоопарку звинувачує таємничого чоловіка середнього віку в отруєнні тварин, тоді як критики кажуть про неприйнятні умови проживання і про недбале поводження з тваринами некваліфікованих фахівців", - йдеться в повідомленні.

"Я не думаю, що журналістські організації повинні оцінювати роботу зоопарків, для цього є профільні організації", - прокоментувала рейтинг директор зоопарку Світлана Берзіна.

Нагадаємо, за останній час у Київському зоопарку померло кілька тварин. 24 червня тут померла самка гаяла Туай, 30 травня загинула самка бізона Вія, 25 травня - верблюдиця, а 27 квітня - азіатський слон Бой.

Наразі звіринець перевіряє комісія Мінекології, вона й повинна поставити крапку в справах, пов"язаних із смертями тварин.

Зараз ви читаєте новину «Американці включили Київський зоопарк до десятки найгірших у світі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі