середа, 03 червня 2009 12:10

Кияни очистять дно Дніпра

Кияни очистять дно Дніпра

У Києві в суботу, 6 червня, стартує перший етап екологічної програми Чистий Дніпро.

Кияни, що захоплюються дайвінгом, прийняли рішення за власною ініціативою очистити головну річку столиці від сміття.

"У цей день о 9:30 на Оболонській набережній, навпроти вул. Прирічної, 5а, десятки водолазів і дайверів-волонтерів зануриться з аквалангами на дно ріки, щоб розчистити його від сміття. Таким чином водолази підготують дно річки для встановлення спеціальних споруд, які будуть сприяти самоочистці екосистеми Дніпра ", розповіли в організації Українська молодіжна екологічна ліга.

Організатори акції повідомляють, що очищення Дніпра проведуть у формі змагань: переможе та команда, яка збере найбільшу гору сміття. А також проведуть конкурс на найцікавішу річкову знахідку.

Крім очищення води, волонтери вирішили привести в порядок і Оболонську набережну. Спеціальна техніка буде просівати пісок на пляжі, а учасники акції зберуть сміття.

Як повідомлялося раніше, 23 травня, в Києві організація Сміття.Більше.Немає.Київ. ініціювала проведення екологічної акції, присвяченої прибиранню від сміття територій навколо низки парків та озер столиці, під гаслом Допомога природі - наша спільна справа.

За матеріалом Корреспондент.net

Зараз ви читаєте новину «Кияни очистять дно Дніпра». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі