середа, 14 квітня 2010 18:37

Китайці тікають зі зруйнованого землетрусом міста (ФОТО)
5

Фото: Фото: AP

Більше 5 тисяч військовослужбовців продовжують розбирати завали в місті Цзегу в північно-західній китайській провінції Цинхай, де вранці стався землетрус магнітудою 7,1. Були зареєстровані також численні повторні поштовхи. Найбільш постраждалий від землетрусу повіт Юйшу знаходиться на Цинхай-Тибетському плато на висоті більше 4 тисяч метрів над рівнем моря.

За останніми даними, загинули близько 400 осіб, більше 10 тисяч поранені. Побоюючись нових поштовхів, частина населення на автомобілях, автобусах і тракторах, за свідченням очевидців, залишає зруйноване місто.

Голова КНР Ху Цзіньтао і прем"єр Держради Вень Цзябао розпорядилися "вжити всіх можливих зусилль для порятунку людей у зоні лиха". Створено штаб рятувальних робіт, в Цинхай направлений віце-прем"єр Хуей Лян"юй, авіацією перекидаються загони професійних рятувальників.

"Багато жителів Цзегу залишаються під руїнами будинків", - повідомив заступник глави адміністрації Юйшу-Тибетського автономного округу Хуан Лімінь. За його словами, в зоні лиха "зруйновані будинки, храми, автозаправні станції, об"єкти енергопостачання, відбулися зсуви, пошкоджені дороги, порушений зв"язок". Рятувальні роботи ускладнює ураганний вітер.

"Наше першочергове завдання - врятувати учнів", - сказав офіцер Кан Цзифу. Обвалилася частина будівель місцевого профтехучилища, під завалами перебувають студенти, які як раз збиралися вирушити з гуртожитків на заняття.

"Кількість загиблих буде зростати, оскільки багато будинків лежать у руїнах", - вважає начальник місцевого військового району У Юн. Він повідомив, що військові розгортають намети, налагоджують медичну допомогу, проте відчувається гостра нестача техніки, медикаментів.

Вести

Зараз ви читаєте новину «Китайці тікають зі зруйнованого землетрусом міста (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі