пʼятниця, 25 травня 2007 13:12

Киргизький депутат запропонував засіяти країну опіумним маком

Киргизький прем"єр Алмаз Атамбаєв підписав розпорядження про відкриття "Народного рахунку погашення зовнішнього боргу" в Національному банку країни.

Як наголошується в повідомленні уряду Киргизії, об"єм зовнішнього боргу країни, за останніми даними, складає 1,9 мільярдів доларів, при цьому на його обслуговування з кожним роком доводиться витрачати все більше і більше. До 2020 року, за розрахунками кабінету міністрів, на ці цілі доведеться щорічно виділяти більше 80 мільйонів доларів. Тепер для полегшення боргового тягаря уряд вирішив привернути добровільні внески і пожертвування.

Серед альтернативних проектів слід назвати пропозицію депутата Азімбека Бекназарова (колишнього генпрокурора республіки) засіяти всю країну опіумним маком. Тоді, як виразився парламентарій, "міжнародні організації сколихнуться і самі заплатять наші борги". Його колега Арсланбек Малієв, з свого боку, припустив, що за киргизькі борги могло б розрахуватися турецьке населення північної частини Кіпру. В обмін, на це Киргизія могла б визнати Північний Кіпр незалежною державою, повідомляє Lenta.ru.


Зараз ви читаєте новину «Киргизький депутат запропонував засіяти країну опіумним маком». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі