середа, 14 грудня 2022 11:31

Спецтема: Війна Росії проти України

Кім розповів про ситуацію з електропостачанням на Миколаївщині

Кім розповів про ситуацію з електропостачанням на Миколаївщині
Голова Миколаївської обласної військової адміністрації Віталій Кім повідомив, що ситуація з електропостачанням на Миколаївщині потрохи покращується. Фото: Facebook.com/VitaliiKimODA

Ситуація з електропостачанням на Миколаївщині потрохи покращується.

Очікується, що у четвер-п'ятницю вона стабілізується, заявив голова Миколаївської обласної військової адміністрації Віталій Кім у середу, 14 грудня.

"Перш за все, дякую всім за те, що терпляче ставитесь до ситуації з енергетикою. Дякую за розуміння. Така ситуація: енергетики працюють цілодобово, тому їх звинувачувати ні в чому не можна. Ситуація покращується, зі змінами нічними є питання. Розмовляємо з підприємствами, щоб вони мали змогу працювати, і, гадаю, це буде вдаватися. Але на це потрібен час", – повідомив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кім розповів про долю зруйнованої росіянами будівлі ОВА в Миколаєві

Зараз на Миколаївщині запроваджені графіки стабілізаційних відключень: три черги мають отримувати світло по 4 год. із відключеннями по 2 год. Водночас фактично графіки діють не завжди. Часто у частині області, зокрема на Первомайщині світло вмикають лише на 2 год., а вимикають на 4 год. і більше. У багатьох районах виникають поломки на лінії, які лагодять по пів доби і більше.

У ніч на 10 грудня російські війська атакували об'єкти енергетичної інфраструктури на Одещині. Зафіксовано влучання та руйнування, повідомив Сергій Братчук. Внаслідок удару практично в усіх районах та громадах Одещини зникло світло.

Відключено від електроенергії всіх споживачів, крім критичної інфраструктури. У місті є водопостачання та водовідведення, повідомив міський голова Одеси Геннадій Труханов. Часу на відновлення енергооб'єктів в Одеській області знадобиться набагато більше, ніж в попередні рази після ворожих обстрілів.

Влада пише, що на відновлення може піти від двох до трьох місяців.

Зараз ви читаєте новину «Кім розповів про ситуацію з електропостачанням на Миколаївщині». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі