понеділок, 17 серпня 2009 16:07

Кияни роздяглися у центрі міста (ФОТО)
6

Екологи і захисники тварин виступили з гаслом "Відкриття сезону полювання - національний день скорботи".

Члени Київського еколого-культурного центру і громадської організації "Люди за права тварин", вегетаріанці і просто жителі столиці і регіонів України протестували: "ні полюванню в наших лісах!", "мисливець - боягуз і фашист!".

Щоб підкреслити незахищеність тварин перед озброєною людиною, захисники диких звірів оголілися і облили себе червоною фарбою, що символізує кров убитої тварини.

Єдиною вимогою мітингувальників була повна заборона полювання в нашій країні.

- У сучасному полюванні використовуються технічні засоби, електронні приманки, лазери, оптичні прилади, хімія, які не залишають тварині жодного шансу на виживання, - підсумував демонстрацію директор Київського еколого-культурного центру Володимир Борейко.

- Хижий звір незвичайно хитрий і виверткий, - заперечує мисливець зі стажем юрист Олександр Торгашин. - Зброя для участі в полюванні строго регламентується законом.

Застосування яких-небудь додаткових засобів, не прописаних в офіційних дозволах на той або інший вид полювання, - банальне шкуродерство. Справжні мисливці до нього не мають ніякого відношення. Справжній мисливець повинен з"їсти м"ясо убитого ним звіра. Інакше полювання втрачає сенс і перетворюється на дике вбивство. Через деякі окремі випадки шкуродерства, забороняти полювання на корню - думаю - утопія. Адже самі дикі тварини постійно полюють на живність. Чому ж цього не може робити людина, знайома з полюванням вже не одну тисячу років?

За матеріалом Комсомольская правда" в Украине

Фото користувача Picasa Gum
Зараз ви читаєте новину «Кияни роздяглися у центрі міста (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі