четвер, 16 січня 2020 17:47

Кіборга "Бучу" допитали у справі про вбивство Шеремета

Кіборга "Бучу" допитали у справі про вбивство Шеремета
Апеляційний суд розгляне скаргу щодо тримання Грищенка під вартою 28 січня. Фото: report.if.ua

Ветерана війни на Донбасі Владислава Грищенка, "Бучу", допитали у справі про вбивство журналіста Павла Шеремета. "Бучу" підозрюють у замаху на вбивство бізнесмена в Івано-Франківській області 2018 року. Також голос Владислава фігурує у розмовах, опублікованих МВС у справі Шеремета.

Про це розповів адвокат підозрюваного Віталій Ковальчук, повідомляє hromadske.

Тепер Владислав офіційно має статус свідка у цій справі.

"Так, нарешті допитали, тепер він має офіційний статус – свідок. Він сказав, що не має стосунку до вбивства Павла Шеремета, є алібі, однак поки що ми його не можемо озвучити. Коли надамо слідству весь пакет, тоді зможемо", – сказав адвокат.

За його словами, "Буча" справді був фахівцем у виготовленні вибухових пристроїв. Однак адвокат стверджує, що слідство суперечить собі, коли пов'язує замах на бізнесмена з Івано-Франківщини та вбивство Шеремета.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Справа Шеремета: на допит викликали ще одного ветерана АТО

"Те, що озвучує слідство, не відповідає дійсності, адже вибухові пристрої дуже відрізняються. Пристрій, який було використано в Івано-Франківській області, майже у 10 разів потужніший, ніж той, яким підірвали автомобіль Шеремета. Також у першому випадку використовувалась розтяжка у пристрої, а у другому – радіосигнал, тобто вибух був дистанційним", – розповів Ковальчук.

Також адвокат зазначив, що Владислав Грищенко не був знайомий з Андрієм Антоненком – підозрюваним у вбивстві Павла Шеремета, а з іншими фігурантами справи познайомився після 2016 року: з Юлією Кузьменко – у 2017–2018 роках, а з Яною Дугарь – торік.

28 січня Апеляційний суд розгляне скаргу захисника Грищенка щодо тримання його під вартою.

Подружжя колишніх добровольців антитерористичної операції на сході України, Владислава та Інну Грищенків, підозрюють в замаху на вбивство бізнесмена з Івано-Франківська. Владислава Грищенка на псевдо "Буча" затримали 24 вересня, його дружину "Пуму" – 5 листопада. Суд заарештував обох на час розслідування. Пізніше з'явилася інформація, що вони можуть фігурувати у справі про вбивство журналіста Павла Шеремета.

Зараз ви читаєте новину «Кіборга "Бучу" допитали у справі про вбивство Шеремета». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі