вівторок, 15 грудня 2015 09:54

Казанський пропонує видавати сеператистам "сірі" паспорти

Казанський пропонує видавати сеператистам "сірі" паспорти

В українських сепаратистів потрібно відібрати виборче право.

Таку думку виславив журналіст і блогер Денис Казанський.

"Не обов'язково позбавляти громадянства (сепаратистів - ред.), є маса способів це обійти. Наприклад, можна позбавити виборчого права, тобто частково обмежити в правах.

Можна розробити альтернативний механізм, коли людина формально має український паспорт, але при цьому туди ставиться певний штамп, що людина не може брати участь у виборах, бути обраною.

Це нагадує практику Прибалтійських держав, яка, як показав час, була дуже мудрою. У них є Інститут негромадянства. Негромадяни - це люди з сірими паспортами, які мають право на все: на роботу, на освіту, на все, що завгодно, крім виборчого права... І завдяки тому, що свого часу переселенців, ось цю радянську номенклатуру обмежили у виборчому праві, Прибалтика змогла провести вчасно реформи, потрапити в Євросоюз і в НАТО", - зазначив Казанський.

Він додав, що такий варіант не допустить до влади людей, які вчиняли чи закликали до дій, спрямованих проти україни та її цілісності.

Нагадаємо, на сайті президента набрала достатньої кількості голосів петиція щодо позбавлення українського громадянства за сепаратистські висловлювання чи дії. Порошенко уже відповів на неї.

Зараз ви читаєте новину «Казанський пропонує видавати сеператистам "сірі" паспорти». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі