пʼятниця, 27 березня 2009 11:37

Касирка столичного Ощадбанку голіруч знешкодила грабіжника

Касирка столичного Ощадбанку голіруч знешкодила грабіжника
У Києві касирка відділення Ощадбанку обеззброїла грабіжника голими руками. Втім, зловмисникові таки вдалося втекти.

Це відділення Ощадбанку розташовується в київському передмісті. Людей тут небагато, відеоспостереження в установі немає, працівники - самі лише жінки. Тож зловмисник зайшов сюди з надією легкої наживи. Трохи повештався приміщенням, а тоді наставив пістолета й почав вимагати гроші. Але жінки виявилися не з лякливих.

Одна з жінок одразу ж помітила, що пістолет іграшковий, припускає Володимир Поліщук, керівник відділу ГУ міліції міста Києва. "Вона схопила нападника, інша в цей час натиснула тривожну кнопку, яка виведена на пульт централізованої охорони. Але, на жаль, не ДСО, а приватної структури".

Охоронці їхали до банку понад 20 хвилин, за цей час зловмисник видерся з жіночих рук і накивав п"ятами. Затримати його за гарячим слідом не вдалося. Пошуки тривають, а це значно затягує розкриття справи.

Те, що державні банківські установи пильнують приватні охоронні служби, непокоїть міліцію. Віталій Ярема, керівник ГУ МВС в місті Києві каже: "Це викликає не тільки подив, а й здивування з боку правоохоронних органів. Тому що ефективність роботи вища, по-друге, міліція озброєна табельною зброєю, і крім того, міліція надає ці послуги навіть дешевше. У мене виникає сумнів щодо законності цих угод між банками й недержавними установами. - Чому? - Тому що з міліції не можна зробити відкати, а з недержавними охоронними так і робиться".

Тим часом героїні, касирка та її напарниця, давати будь-які коментарі відмовилися, бо бояться гніву керівництва.

Правоохоронці кажуть, що за три останні роки столичні банки грабували близько 20-ти разів. А розкрили із цих злочинів половину.

У лютому міністр внутрішніх справ України Юрій Луценко прогнозував, що пограбування банків стануть більш масовими. Економічна криза зумовила загострення криміногенної ситуації й збільшила кількість злочинних посягань на банківські установи.

За матеріалами NEWSru.ua, НТН

Зараз ви читаєте новину «Касирка столичного Ощадбанку голіруч знешкодила грабіжника». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі