пʼятниця, 04 вересня 2009 16:45

Караджича судитимуть за геноцид боснійських мусульман у вересні

Караджича судитимуть за геноцид боснійських мусульман у вересні

Звинувачений у воєнних злочинах лідер сербів Радован Караджич хоче приготуватися до судового процесу. Він виправдовує своє прохання відстрочити процес на 10 місяців необхідністю ознайомитися з доказами.

Караджича звинувачують у геноциді, військових злочинах і злочинах проти людства, скоєних під час війни в Боснії і Герцеговині у 1992-1995 роках.

Він пояснив далі, що не має наміру без необхідності відкладати суд, але "не може піти на процес, до якого не вдається підготуватися".

Команді його захисників необхідно додатково 10 місяців, щоб ознайомитися з документами яких більше 72,6 тис., - їх зібрало обвинувачення і захист, - після чого проконсультуватися з експертами і підготувати вступне слово.

У ході судового розгляду, який почнеться протягом декількох тижнів, Караджич захищатиме себе сам.

Суддя, який проводить розгляд, закликав звинувачення скоротити кількість свідків і документів, які хочуть представити в якості доказів. Караджичу він радить підготуватися до оборони і не сподіватися на відстрочення процесу.

Караджич постав перед трибуналом у Гаазі в минулому році. Він 11 років переховувався. Йому загрожує довічне ув"язнення за вбивство, депортацію, за акти терору по відношенню до цивільного населення і захоплення заручників.

Його вину обтяжує, як і командира боснійських сербів Ратка Младича, відповідальність за масові вбивства мусульман у Сребрениці в 1995 році, коли було вбито близько 8 тисяч. людей.

За матеріалом: TVN 24

Зараз ви читаєте новину «Караджича судитимуть за геноцид боснійських мусульман у вересні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі