понеділок, 25 вересня 2023 14:44

Як ATACMS допоможуть Україні: експерт пояснив

Як ATACMS допоможуть Україні: експерт пояснив
Фото: eastnews.ua

Навіть 100 далекобійних ракет ATACMS значно знизять стабільність російського забезпечення.

Зараз потрібно домогтися початку поставок, а потім кількість ракет лише зростатиме. Про це сказав директор інформаційно-консалтингової компанії Defense Express Сергій Згурець в ефірі "Еспресо" 25 вересня.

Ракети потрібні, щоб знищити забезпечення противника, які йому довелося перемістити за 80 км і більше від фронту, тим самим захищаючись від РСЗВ Himars.

"Інформація про ATACMS вкрай позитивна і про це говорилося неодноразово. Кількість цих ракет, яка нам потрібна, звісно, вимірюється понад сотню. Також цікаво, що була розмова в США президента Зеленського з колишнім прем'єр-міністром Великої Британії, і йшлося про потребу України щонайменше у 200 ракет ATACMS", – пояснив Згурець.

Удари по командних пунктах ворога з ATACMS вдасться реалізувати досить швидко. Головним є питання першої поставки, бо зараз у США ATACMS не так багато, вони переходять на більш потужні системи та зразки озброєння. Але виготовлено понад 4 тис. ATACMS, частина з них у касетному спорядженні.

Адміністрація президента США Джо Байдена ухвалила рішення надати Україні далекобійні ракети ATACMS ще до візиту президента Володимира Зеленського до США.

Там вирішили не оголошувати про це публічно. Про це з посиланням на джерела повідомляє Financial Times.

Один співрозмовник видання зазначив, що це було зроблено для того, щоб не давати підказки росіянам і не спонукати їх перемістити свої лінії постачання далі від лінії фронту.

Зараз ви читаєте новину «Як ATACMS допоможуть Україні: експерт пояснив». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі