пʼятниця, 26 лютого 2010 09:08

Каддафі закликав мусульман до джихаду проти Швейцарії

Каддафі закликав мусульман до джихаду проти Швейцарії

Лівійський лідер Муаммар Каддафі закликав до джихаду проти Швейцарії через введену в країні минулого року заборони на будівництво мінаретів.

Каддафі під час свого виступу, присвяченого дню народження пророка Мухаммеда, назвав Швейцарію "державою народів, і непристойності, що руйнують мечеті". Він охарактеризував мусульман, які співпрацюють зі швейцарським державою, як відступників і супротивників Мухаммеда, Аллаха і Корану. Каддафі також заявив, що боротьба проти "Швейцарії, сіонізму та іноземної агресії" не може вважатися тероризмом на відміну від дій таких організацій як "Аль-Каїда".

Священної війною Муаммар Каддафі закликав відповісти на заборону будівництва в Швейцарії мінаретів. Вона була прийнята в країні за підсумками референдуму, що пройшов в листопаді 2009 року. Проти заборони виступав як уряд Швейцарії, так і численні міжнародні організації.

Протистояння між Швейцарією і Лівією триває з 2008 року. Тоді в Женеві був затриманий син лівійського лідера Ганнібал Каддафі з дружиною. Вони звинувачувалися у побитті двох покоївок. Тріполі у відповідь на арешт Ганнібала Каддафі запровадив жорсткі санкції відносно швейцарських компаній, а також заборонив в"їзд громадян країни на територію Лівії.

Швейцарія на початку 2010 року склала "чорний список" лівійських громадян, яким заборонений в"їзд в країну. У списку, крім інших виявився Муаммар Каддафі, члени його сім"ї, а також вищі державні чиновники країни. Лівія 15 лютого відповіла на це повною забороною на в"їзд до країни для громадян країн Шенгенської зони.

Lenta.ru

Зараз ви читаєте новину «Каддафі закликав мусульман до джихаду проти Швейцарії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі